Nike blauw blauw 8 5 Heren atletiekschoenen 12 8 maat Bowerman en wUfaq8Xx
Flyknit loopschoenen 270 600 White Nike Max Pink Ah8050 Air
Home > Meer informatie en veelgestelde vragen > Air loopschoenen 270 White Max Pink 600 Ah8050 Nike FlyknitLeden > Afrekening
heren Nike Shoes Black voor Triple Racer Flyknit Running Sneakers xqATv8

Tot welke datum kan ik reageren op mijn afrekening?

76 Sl herenmode Adidas Vintage Item schoenen aan Rare 5OwZqZd

Op een afrekening kunt u reageren tot uiterlijk 31 december van het tweede jaar volgend op het kalenderjaar waarin de afrekening heeft plaatsgevonden. De klachttermijn begint te lopen vanaf de datum dat Buma/Stemra over dergelijk gebruik de afrekeningen aan haar rechthebbenden heeft verzonden, ook in gevallen waarin het gebruik van een werk niet is gesignaleerd en er feitelijk geen afrekening daarover aan de rechthebbende is geweest. .U kunt reageren via de Portal. U kunt ook het reactieformulier downloaden.

Wanneer kan ik mijn afrekeningen verwachten?

Buma rekent één keer per jaar af, Stemra halfjaarlijks. Verder ontvangt u twee keer per jaar een afrekening van muziekgebruik in het buitenland. Daarnaast zijn er nog diverse andere afrekeningen. Raadpleeg voor de data onze Distributieplanning op de portal.

Tot welke datum kan ik commentaren indienen over mijn afrekening?

U kunt een commentaar over een afrekening indienen tot uiterlijk 31 december van het tweede jaar volgend op het kalenderjaar waarin de afrekening heeft plaatsgevonden. Het klachttermijn begint te lopen vanaf de datum dat Buma/Stemra over dergelijk gebruik de afrekeningen aan haar rechthebbenden heeft verzonden, ook in gevallen waarin het gebruik van een werk niet is gesignaleerd en er feitelijk geen afrekening daarover aan de rechthebbende is geweest. Ga hiervoor naar de portal.

Max Nike Pink Flyknit loopschoenen Air 600 White 270 Ah8050

Waarom wordt de ene keer de geperste aantallen afgerekend en de andere keer de verkochte aantallen?

Een producent die kleine aantallen geluidsdragers uitbrengt (tot enkele duizenden stuks per maand), valt onder de regeling PIEB ( producties in eigen beheer). De producent betaalt een vergoeding aan Stemra voor alle geperste aantallen. Als een platenmaatschappij aan bepaalde voorwaarden voldoet, hoeft die niet meer alle geperste aantallen met ons af te rekenen. De platenmaatschappij heeft dan een BIEM contract en betaalt in dat geval een vergoeding op basis van verkochte aantallen geluidsdragers.​

Wat betekent de term ‘uitvoeringsfactor’ op mijn afrekening? Is dit hetzelfde als het werkelijk aantal uitvoeringen of uitzendingen?

Nee. De uitvoeringsfactor is slechts een indicatie van het aantal uitvoeringen of uitzendingen. Binnen sommige categorieën keren we uit op basis van steekproeven. Dit vermenigvuldigen we met de uitvoeringsfactor ter compensatie van uitvoeringen die niet zijn gesignaleerd. Bij de meeste radio- en tv-categorieën vermelden we het juiste aantal uitzendingen.

Oranje Pegasus 6 US hardloopschoenen Dames Nike 34 Zoom Air Blauw wpxO0
handgeschilderde schoenen de Nike met Personaliseer Anime qIvwBXXC
Flyknit Nike White loopschoenen Pink 600 Air Ah8050 270 Max
Zwart Nike Vapormax Nrg Einde Team Flyknit Vachetta en Tan Air Rood 2 0OU04H